donderdag 22 augustus 2013

Kraanvogels

Ik zie regelmatig kraanvogels voorbij op het internet. Erg leuk, maar hoe vouw je zo'n vogel?
Ik had voor mijn verjaardag aan mijn zus origami-papier gevraagd maar kreeg vouwblaadjes. "Daar kun je toch ook van die vogels mee vouwen", aldus mijn zus.

In de vakantie ben ik eens gaan freubelen met die ...vouwblaadjes. Het viel nog niet mee. Maar met behulp van een youtube fimpje is het toch gelukt. Eindelijk, ik kan ook een kraanvogel vouwen!! Te leuk! Dus vouwde ik eerst een paar. Vervolgens had ik nog een restje leuk inpakpapier liggen en vouwde er daar wat van. Tja, ineens had ik er al best veel. Ze pronkte op onze kast.

Op een avond vroeg mijn man: " Wat ga je eigenlijk met die vogels doen?" Nou, wellicht dat ik daar de traktaties van onze dochter mee opleuk. Mijn dochter vond het meteen een goed idee. Ik vouwde dus nog even door, want er zitten 33 kinderen bij haar in de klas, en zij gaf ze stuk voor stuk een paar oogjes (met potlood).Ook is de TamTam (tijdschrift van het Wereldnatuurfonds) er aan te pas gekomen. Want ook mooi gekleurde bladzijden doen het goed om een fleurige kraanvogel te vouwen.


Hier zie je een vogel met een eigen verhaal...


Vanavond heb ik ze allemaal vastgemaakt aan de traktatie-zakjes. Een vrolijke boel is het geworden. Mijn dochter blij! Want morgen kan ze met de mand heerlijk de klas rond.
Fijne avond!4 opmerkingen:

 1. Oh, respect! Dat je dat geduld kan opbrengen om er zoveel te vouwen. Héél mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie vogels. En een super idee om ze voor de traktatie te gebruiken. Mooi gedaan.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank jullie wel hoor voor de leuke reacties!
  Smile.
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je laat weten wat je er van vindt.