maandag 9 augustus 2010

Hollands Glorie

Ik werd geïnspireerd door kommen met rode bloemen die ik in een woonblad zag staan... De volgende kaart moest bestaan uit rood, wit en blauw tinten en zie hier het resultaat.
Eerst heb ik kleine roosjes gestempeld op wit papier in rode en gele tinten, kleuren die mooi bij elkaar passen. Hiermee heb ik mijn eigen gedessineerd papier gemaakt. Aan weerszijden een klein stukje rood papier gelegd en vervolgens het geheel met de naaimachine vastgestikt. Met mijn cirkelsnijder iets boven het midden een kleine ronding uitgesneden waarin een mooi oud-hollands plaatje past.
Het label is als volgt gemaakt: een stukje wit papier met afgesneden hoeken. Het papier heb ik eerst met oudbruin stempelinkt bewerkt zodat het iets vervuild lijkt, daarna de kanten met rood stempelinkt aangezet. Met een fineliner het stiksel getrokken en de tekst erin gezet. Een gaatje erin geslagen met daardoor een strooitje.
Het label aan een rood-wit-blauw lintje gehangen en vervolgens het lint op de kaart vastgezet met dz-tape. Tenslotte 3 rode roosjes rechtsboven geplakt.

En nog een kaart...eigenlijk op dezelfde wijze gemaakt als de kaart hierboven. Met een verschil dat ik de binnenkant ook bewerkt heb. Rechts een groet uit Zaandam en links een spreuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je laat weten wat je er van vindt.